Autor Tema: Martingale EA  (Pročitano 16232 puta)

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Martingale EA
« poslato: 09.12.2010, 17:02:51 »
Pozdrav drugari i ljubitelji Martingale strategije. Napravio sam indikator (ili dva) za lakše korišćenje ove strategije. Ulazak je ručan ali zato on sam postavlja pendinge i TP, takođe kako se pozicije otvaraju pomera TP i na kraju čim se neka pozicija zatvori zatvara sve ostale (da ne ostane ne daj Bože neki pending sa ogromnim lotom).

Uputstvo: Kada želite da otvorite poziciju ubacujete ili Martingale_NP_BUY ili Martingale_NP_SELL u zavisnosti od željene pozicije, on u tom momentu otvara poziciju i postavlja sve kako treba i odrađuje do kraja. Vaše je samo da sačekate da se zatvori neka pozicija, samim tim obrišu pendinzi, uklonite EA i kad procenite dobar momenat ponovo ga ubacite na grafik. Prema osnovnim podešavanjima otvara ukupno 8 nivoa(1 početna + 7 pendinga), na razmaku od 10pipa i sa 0.1 početnim lotom. Ako neko želi drugačija podešavanja samo neka otvori EA u MetaEditoru i promeni vrednosti prve 3 promenljive (Lot, Broj_nivoa, TP) i stisne F5.

Ovo je nešto najbazičnije, zato su 2 komada, radim na tome da napravim 1 EA koji će moći u zavisnosti od otvorene pozicije da postavlja ordere respektivno. Čim se iskobeljam postavljam i to. :D

Mnogo mi znači i feedback ako ih budete isprobali, koliko sam uspeo da ih istestiram rade korektno, ali nema garancije.  ::)

EDIT: Prvobitan Martingale_NP_SELL je imao "grešku", tj ostao je TP 3 koji sam ja koristio za test, a što je suviše malo za neke brokere. Sada sam ubacio TP 10.
« Poslednja izmena: 09.12.2010, 20:06:07 NenadPavlov »
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže SuperFX

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2575
  • Karma: 41
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #1 poslato: 09.12.2010, 22:46:13 »
Mogu samo da ti kažem - na pravom si putu !
Ako neku implementaciju ne znaš da rešiš, slobodno se obrati za pomoć.
Iako si se upoznao sa fx-om pre manje od dva meseca, ideje su ti dobre, želja ti je koliko mogu da primetim na zavidnom nivou... Šta reči više, samo tako nastavi, rezultati će biti tu i pre nego što ti očekuješ !

Van mreže mixapirgossi

  • Poruke: 42
  • Karma: 1
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #2 poslato: 09.12.2010, 23:20:25 »
Zaista koristan i lepo odrađen EA. Bacam se na testiranje :) Hvala Nenade

E da, sad sam primetio da na Pending nalogu ne postavlja SL, jel to tako treba ili bi trebalo da se sa svakim novim otvorenim zatvori onaj stari??
« Poslednja izmena: 20.01.2012, 19:24:30 NenadPavlov »

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #3 poslato: 10.12.2010, 00:26:30 »
Hvala na rečima podrške (supporta :D). Daju mi još veći podstrek. ;) Kako ja vidim, postoje 2 stuba(barem za mene): 1. Teorijsko znanje na forexu, praktičan manuelni rad i iskustvo, 2. Poznavanje MQL4 i programerska sposobnost da se ono pod 1. implementira pravilno. Trudim se da izgrađujem oba stuba kako bih mogao da stojim na njima, jer jedan bez drugog ne bi mogli dugo da izdrže. Imam još dosta zamisli koje hoću da programerski realizujem, kako budem završavao koju celinu postavljaću je ovde, po uzoru na vas(moderatore) i Tanga.
Shvatam da je put predamnom, ali se trudim da uživam u njemu, jer je to jedino što imam i mogu. ;)

@mixapirgossi:

EA sam bazirao na strategiji koju je izneo Beng:

http://www.forexsrbija.rs/forum/vase-strategije/hedging-strategy-martingale/msg2692/#msg2692

Nema klasičnog SL kao što vidiš. :)
« Poslednja izmena: 10.12.2010, 00:32:55 NenadPavlov »
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Beng

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 122
  • Karma: 15
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #4 poslato: 10.12.2010, 08:41:31 »
I ja sam sklepao neki EA, ali sam primetio da ima, za sada, jedan nedostatak.

EA otvara poziciju kada se ispune svi uslovi (RSI, STO, CCI i BB). On otvara i naredne pozicije sa duplo većim lotom od prethodne, ali kada se desi nagla promena cene (gap od npr. 3-4 poena) EA ne otvara Nivo 2. Ako cena stigne do vrednosti za otvaranje Nivoa 3, EA otvori poziciju sa odgovarajućim lotom.

Primer:

Level 1: Sell 0.01 @ 1.3076 TP 1.3066
Level 2 bi trebao da bude : Sell 0.02 @ 1.3086 TP 1.3076
Ali, desi se cena skoči sa 1.3084 na 1.3088, tj. preskoči ciljanu cenu od 1.3086 i Level 2 se ne otvori.
Cena ode dalje na 1.3096 i otvori se normalno  Level 3: Sell 0.04 @ 1.3096  TP 1.3086, pri čemu se i TP Levela 1 postavi na 1.3086.

Kako da rešim problem ovaj problem?
« Poslednja izmena: 10.12.2010, 09:08:32 Beng »

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #5 poslato: 10.12.2010, 09:49:01 »
Možda da ukombinujemo moje i tvoje pa će da bude OK.. :D

Ako sam dobro rastumačio kod, ulazi u poziciju kad se poklope uslovi i to je OK. E sad, nije mi jasno što ne stavlja pending ordere već čeka određenu cenu?

Ne znam da li si ti napravio onaj indikator "Cena" ali jako mi se sviđa kako je realizovan.  8)
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Beng

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 122
  • Karma: 15
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #6 poslato: 10.12.2010, 09:58:05 »
Da, ja sam napravio indikator Cena  :)

E, u prethodnom komentaru sam postavio EA FreeMoney, ali je to bila neka moja radna verzija. Obrisao sam ga iz komentara, a u ovome šaljem moju konačnu verziju EA kao i rezultate testa za Novembar 2010 (najveći Level 7), kao i testa od Juna do danas (najveći Level 8 ).

Pogledajte i uživajte  :)

PS I dalje mi stoji onaj problem sa gap-ovima, pa mi je potreban vaš help.
« Poslednja izmena: 10.12.2010, 10:00:17 Beng »

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #7 poslato: 10.12.2010, 14:17:39 »
Ju ju ju.. :D Kao lenjirom da si vukao krivu.
Svaka čast.

EDIT: Koji TF da koristimo i koji par? Ja sam ga sad propustio na EUR/USD i M5 za novembar, dobio sam nešto bzvz.  :-\
« Poslednja izmena: 10.12.2010, 14:23:43 NenadPavlov »
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Beng

  • Full Member
  • ***
  • Poruke: 122
  • Karma: 15
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #8 poslato: 10.12.2010, 14:42:24 »
Ako pogledaš kod koji sam okačio (FreeMoney.mq4), primetićeš jednu grešku pri otvaranju Buy pozicije:

     if (i_RSI>RSI_Max && i_STO>STO_Max && i_CCI>CCI_Max && High[0]>upBB) then SELL

     if (i_RSI<RSI_Min && i_STO<STO_Min && i_CCI>CCI_Min && Low[0]<loBB) then BUY

Greškom sam u oba slučaja stavio znak veće ">" kod CCI i dobio fantastične rezultate na testu. Kada sam ispravio tu grešku dobio sam katastrofalan rezultat. Ne znam šta se desilo, a sad nemam vremena da proveravam.

Pozdrav

EDIT: EURUSD na M5

PS Skini FreeMoney.mq4 iz mog prethodnog posta
« Poslednja izmena: 10.12.2010, 14:45:01 Beng »

Van mreže SuperFX

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2575
  • Karma: 41
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #9 poslato: 10.12.2010, 18:48:36 »
Evo šta treba da prepravite obojica, ne pravite Vi samo kod Stochastica tu grešku , nego 99% njih koji ga koriste pri pravljenju EA.
Za ulazak u poziciju buy-a (Stoch < 30), odnosno za ulazak u poziciju sell-a (Stoch > 70) !
Ovi navedeni uslovi nisu dovoljni da bi stochastic dao pravu sliku ulaska u poziciju, već oni najbolji rezultat daju kada se ispod ili iznad ovih nivoa ukrste linije Stoch-a (to predstavlja najbolji momenat ulaska u poziciju) !

Navedeni primer vam sve govori...
Nadam se da sam Vam otvorio oči, prepravite to i rezultati će Vam biti 100% bolji.  ;)

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #10 poslato: 11.12.2010, 02:04:30 »
Evo ga i moj Martin ;D

Ubacio sam onu logiku iz prethodnog EA, s tim da sam mu zadao da ulazi u long samo ako je ema50 > ema200. Vrlo sirov ulazak. Kanal problem ko i uvek. Depozit je 10000, početni lot 0.1, M5, EUR/USD. Prilažem sliku perioda od septembra do novembra jer je tad vladao long trend pa je bilo uslova da otvara pozicije.

Jedno vrlo važno pitanje za sve: Da li brokeri računaju marginu i na pending naloge, tj da li moramo imati dovoljno novca na računu za sve pending naloge kad ih postavljamo ili se to računa samo u slučaju ako se aktiviraju?  ???

EDIT:
Izgleda nije M5 nego H1  ???

Ladno je MT4 napravio Log fajl velik preko 5GB  :o Pokušavam da proteram tester, vidim neće, prijavljuje write file error, kad ja malo bolje, ostadoh bez mesta na HDD..  ;D

EDIT 2:
Zaboravio sam da prikačim EA. ;D

Molba za sve koji imaju vremena - proterajte ovaj moj EA kod vas, EUR/USD, M5, od 1.9.2010. do 1.11.2010. da vidimo kako će da ispadne. Hvala.  :-*
« Poslednja izmena: 11.12.2010, 03:11:48 NenadPavlov »
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže mixapirgossi

  • Poruke: 42
  • Karma: 1
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #11 poslato: 11.12.2010, 03:45:32 »
Ja sam probao ali se uvek čuje onaj glupi zvuk i ne uspe da mi istera do kraja, stigne do 14-15000 i pukne. Ako znaš šta treba da podesim pri testiranju EA da se ovo ne događa pusti mi poruku. Kada testiram na kraći rok sve lepo prikaže na grafikonu. Ovo mi se desi svaki put kada testiram nekog robota.

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #12 poslato: 11.12.2010, 04:01:37 »
Eh, ima još noćnih trejdera. :D

Razlozi mogu biti razni. Juče sam npr naučio kako se pripremaju istorijski podaci, da ne bi bilo neslaganja i promašenih vrednosti prilikom testa (opširnije zadana).

Vreme je za spavanjac, kad ustanem i obrišem krmeljove pravim modifikaciju da ne postavlja odmah zilion pendinga već jedan po jedan(može da bude korisno Bengu) i rešavamo probleme sa ćudljivim testerima. ;)

E da, ne znam da li sam spomenuo, trenutno EA može samo buy pozicije da otvara..  ;D
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Tango

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 390
  • Karma: 23
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #13 poslato: 11.12.2010, 16:44:29 »
Ne znam kako si prošao sa 0,1 lot, meni puca. Smanjio sam lot na 0,01 pa ne puca. Takođe sam smanjio TP na 5 pipa tako da sam dobio solidnu krivu. Slika u prilogu. Isprobao sam ga u provoj polovini godine, tamo redovno gubi osim u 6. mesecu.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Odg: Martingale EA
« Odgovor #14 poslato: 11.12.2010, 17:24:24 »
Nije pucao u onom intervalu što sam naveo jer mu je legao. A pošto može samo buy pozicije da otvara kad uleti u promenu trenda nije dobro. Evo je i verzija koja može da otvara long i short pozicije. Dešavaju se veliki trzaji na grafiku testera jer je jako loš ulazak. Ali dobro, mehanizam za upravljanje pozicijama bar za sad radi OK što je bitna stvar. Imate ga, igrajte se i isprobavajte ulaske.
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."