Autor Tema: News EA  (Pročitano 8503 puta)

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5693
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: News EA
« Odgovor #15 poslato: 05.05.2011, 12:54:02 »
 :) tako to ide...

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #16 poslato: 06.05.2011, 15:10:45 »
Zato sam resio da ih oderem koristeci samo pendinge  8)

inace lepe vesti za danas ...postavio sam ea minut pred vesti za NFP  i lepo je odradio, prvi sell je zatvoren za 15 pipsa profita a drugi sa 25 pipsa .
« Poslednja izmena: 06.05.2011, 18:19:49 Panzer »

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #17 poslato: 10.05.2011, 09:47:48 »
Nisam planirao da ulazim u news trejd za  CHF CPI , ali na nagovor naseg kolege sa foruma Uros1 koji je detaljnije proucio uticaj ove vesti na EURCHF , postavio sam ea i uhvatio je lep profit od 60 pipsa...moglo je jos da se uhvati ali ne rizikujem previse   8)
« Poslednja izmena: 10.05.2011, 12:09:34 Panzer »

Van mreže davidsp

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 695
  • Karma: 24
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #18 poslato: 10.05.2011, 13:01:11 »
Moze li mala pomoc oko inputa..
1. Sekcija Shutdown.NOW: vidim da ima razne opcije na koje se naloge odnosi, ali kada se koristi ova opcija?
2. Sekcija =POSITION DETAILS= : input Take.Out.Lots, cemu sluzi?
3. Sekcija =NEWS EVENT=: Enable.News.Trading (true/false).. da li false mora u kombinaciji sa Place.Straddle.Immediately?. Zatim Adjust.Pending.Orders (true/false).. na sta se ovo odnosi.?

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #19 poslato: 10.05.2011, 14:10:07 »
1) Shutdown.Now-znaci kada su vec postavljeni pendinzi i uslo se u trejd  imas mogucnost ponovo da udjes u properties i da odaberes neku od opcija ...meni je uvek nula . Ali isto i mozes pre nego sto su aktivirani pendinzi da stavis neki broj i izmenis nesto u zavisnosti sta si odabrao od brojeva.
-If true ALL POSITIONS (open and/or pending) will be closed/deleted
                                                   // based on "ShutDown.What" flag below
                                                   // This parameter is the first on the list so the user can access it
                                                   // as quickly as possible.
2)POSITION DETAILS= : input Take.Out.Lots
znaci da kada dodje do break even tacke zatvori odredjeni broj lota...ovo nisam nikad koristio, mozda bi trebalo :)

3) "Sekcija =NEWS EVENT=: Enable.News.Trading (true/false).. da li false mora u kombinaciji sa Place.Straddle.Immediately?. Zatim Adjust.Pending.Orders (true/false).. na sta se ovo odnosi."

Kada stavis opciju Enable News Trading true- ona postavlja pending u zavisnosti od vremena brokera koje si podesio. Ako je Place stradlle immidietly -true , i Enable News trading -true , onda ce ova prca naredba biti izvrsena bez obzira sto je i Enable news trading-true...jer Place straddle immediately- ima prioritet. Tako da je sve jedno da li je gore true ili false !

-Adjusting pending order(true false) znaci ako je opcija Place stradlle immidietly -false , onda pending se postavlja na vreme u koje si zadao. Stavio si recimo da se pending postavi 10 pipsa od trenutne cene . Vesti izlaze u 1300 , a opcija Adjust pending orders je  true .Znaci da ce se podesavti pending oerder sve dok definisanog momenta postavljanja pendinga . Na taj nacin ces dobiti 10 pipsa od trenutne cene .

Samo da ponovim :
1) Brokeri ponekad kada su vazne vesti  ometaju postavljenje pendinga.
2) Ja licno koristim opciju Place Stradlle Immediately -true
3) Ako je vest u 13:00
4) U 12:59 i 10 sekundii, prevucem ea na chart sa podesenim parametrima i ukljucenim Place  Straddle Immediately-true
5) Posle 10-ak sekundi je pending postavljen.
6) Kada je pending postavljen iskljucim ea , skinem ga sa charta i sacekam koja ce se pending naredba aktivirati i rucno obrisem drugu.
Malo sam se opekao sa brokerom ,pa se na ovaj nacin osiguravam da mi broker ne blokira EA.
Vezbaj na demou pa probaj na live dok ne steknes sigurnost .
Evo ti moj SET file (obrati paznju da je u pitanju 5digit broker, pa ako si 4digit izbrisi 0 na TPS- SL SLipagge , Break Even i Trail) . Eksperimentisi !
« Poslednja izmena: 10.05.2011, 22:32:57 Panzer »

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #20 poslato: 12.05.2011, 03:56:50 »
Vredelo je poraniti za ovu vest . Aud USD 70 pipsa profita , ovog puta egzekucija ordera je bila fantasticna !

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #21 poslato: 12.05.2011, 10:48:25 »
Manufacturing Production m/m za GBP ne pomera valutu kao i druge vesti ali je 30 pipsa sasvim dovoljno sa malo vecim lotom!  ;)

Van mreže FXMaster

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2171
  • Karma: 34
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: News EA
« Odgovor #22 poslato: 12.05.2011, 11:01:42 »
Vredelo je poraniti za ovu vest . Aud USD 70 pipsa profita , ovog puta egzekucija ordera je bila fantasticna !
Vidim ja da to vama lepo ide, svaka čast, samo tako nastavite.

Van mreže davidsp

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 695
  • Karma: 24
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #23 poslato: 12.05.2011, 11:05:04 »
Postavio Straddle sa news.set.. jedino izmenio lot na 0.01 i pokupio SL.
Pre toga slucajno promenio TF, a EA postavi nove naloge. Pa onda sklonim te duple naloge, pa opet stavim EA.. onda je bilo dosta brzo tako da nisam video sta se desilo.. ali pokupi SL.. U pitanju je Sunbird i ima varijabilni spred..
Da li si radio rucno, kao sto si opisao? tj. EA samo postavi pendinge pa ga sklonis?
Kada EA zatvori naloge on odmah postavlja nove ponovo, da li to tako treba??
« Poslednja izmena: 12.05.2011, 11:09:25 davidsp »

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #24 poslato: 12.05.2011, 12:15:50 »
hvala fxmaster...ovo je sublimacija 2 godine trgovanja  i zilion indikatora koje sam sutnuo , i resio da stvari maximalno uprostim. Nadam se da ce ova strategija pomoci pocetnicima da ne gube pare .

Davide, kada sam rekao da sklonis ea mislio sam da ga sklonis sa charta (remove expert) jer kada ti poskidas pending i zatvoris trejd , on odmah postavi nov zato sto je opcija place stradle immediately-true. Znaci po hiljadu i provi put , postavi pendinge , kada su pendinzi postavljeni , desni klik na chart , experts, remove . Tada vise EA nista ne postavlja ,jer je uklonjen sa charta ja to radim jer me trail nervira koji je ukljucen u ea i aktivira se kada dodjes na  break even !
« Poslednja izmena: 12.05.2011, 15:26:45 Panzer »

Van mreže davidsp

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 695
  • Karma: 24
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #25 poslato: 12.05.2011, 12:44:52 »
Nisam ga sklonio sa charta upravo zbog Trailing Stopa i Break Even, delovala mi je ta kombinacija dobra...
npr. TP70, Break Even 20, i Trailing 20... tako da sa prvih 20 osiguravas BE, a posle sa Trailing 20 pipsa..
Od sada cu da ga koristim samo za postavljanje naloga kao sto si rekao..

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #26 poslato: 12.05.2011, 12:52:00 »
Ja ga koristim kako sam ga opisao. Kao sredstvo koje postavlja pendinge brzo i sa SL i TP.Cim ga sklonim sa charta i izbrisem drugi pending , postavljam Order manager Ea , i povlacim linije sl i tp !

Van mreže NenadPavlov

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 393
  • Karma: 43
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #27 poslato: 12.05.2011, 13:02:26 »
Evo da i ja banem u diskusiju. :) Panzer, ako sam na brzinu čitajući shvatio, od cele funkcionalnosti EA ti treba samo da postavi pendinge na željenoj razdaljini kad ga baciš na grafik? Ako je tako, to može i mnogo manji i jednostavniji EA da radi. Čudi me kako nisu napravili proveru da ako ima već pendinga da ne stavlja nove u slučaju inicijalizacije usled menjanja TF ili tome sličnog, jer je dovoljan samo jedan uslov, a mnogo znači. Takođe, lako može da se napravi da čim se aktivira jedna pozicija briše pending koji ostaje...
"The best indicator for ANYTHING is between your ears."

Van mreže Panzer

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #28 poslato: 12.05.2011, 13:34:54 »
Nenade najzad si se ukljucio u diskusiju :) , dobrodosao .

Ovaj ea je odlican , zamolio sam Steve H. ako moze da napravi neki news ea , on mi je rekao da nista pamtno ne moze da doda jer vec postoji straddle EA. Rekao mi je da od momenta postavljanja ea 5x pokusava da posalje pending pre nego sto odustane.Brokeri ponekad namerno ne prihvate pendong order pred vest, nazalost to mi se desava.

Ono sto je bitno ovaj ea ne zavisi od promene TF , jer on radi na principu promene cene , salje pendinge 10 pipsa na primer od trenutne cene .Cim postavi pending , mozemo uzeti koji god time frame on nece pokrenuti novu inicijalizaciju.

 Ako se koristi opcija Place straddle imidietlly -true , on ce uvek slati pending order 10 pipsa od trenutne cene cim mi uklonimo pendinge i trejd . Zato sto je opcija place straddle imidietly -true. Posto me mrzi da kada postavi pendinge , opet po njemu menjam parametre ja ga jednostavno iskljucim. Jer, i pored toga me nervira trail opcija koja se aktivira posle break even-a .Pa me cesto dovede u manjak pipsa .
Ako bi mogao da napravis isti EA samo sa mogucnoscu da iskljucim trail , bio bih ti zahvalan .I ako bi nekako mogao da unapredis postojeci kod  bilo bi lepo.
Slobodno predlozi sta bi moglo da se uradi, jer ovaj EA je star 5 godina i jos radi kod postenih brokera!

Van mreže davidsp

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 695
  • Karma: 24
  • For A Few Dollars More
    • Pogledaj profil
Odg: News EA
« Odgovor #29 poslato: 12.05.2011, 14:01:09 »
Na Sunbird platformi.. Iskljucen Place straddle imidietlly na false.. EA postavi naloge, cim promenim TF sa recimo M30 na M15, on ponovo postavlja naloge, a ako se vratim na TF M30 na koji je vec postavio onda ne postavlja.. ali zato ako odem na H1 on opet postavi... Ovo je onda do platforme? jer na Sunbirdu mnogo EA nece da mi radi.. Rade mi uglavnom oni sto je napravio Nenad BuyStop, zatim Rucni Martin.. i jos neki..
Sada sam proverio i na AVA, isto tako postavlja duple naloge cim promenim TF.. takodje bez obzira da li je Place straddle imidietlly na true ili false..
« Poslednja izmena: 12.05.2011, 14:13:05 davidsp »