Autor Tema: GBPJPY real na GreenVaultu  (Pročitano 23388 puta)

Van mreže Tango

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 390
  • Karma: 23
    • Pogledaj profil
GBPJPY real na GreenVaultu
« poslato: 20.06.2013, 21:44:03 »
Otvorio sam real na GreenVaultu od 25 USD. Minimalni lot je 0.01, znači imao sam 250 pipa prostora pre gubitka kapitala. Nije mnogo ali uz visok oprez preživeo sam. Radio sam samo GJ. Taj par je zahvalan jer ima veliku pokretljivost, skoro svaki dan ode više stotina pipa gore dole. I za razliku od ostalih parova najradije se vraća, što povećava šanse izlaska iz minusa, ako odlučite da držite otvorenu poziciju. Ima i druge dobre osobine, vrlo poštuje pivote i tehničku analizu. Nema nebuloza kao EU juče koji se srušio, naizgled iz čista mira, kao niz liticu.

Račun sam duplirao uspešno, što se vidi iz stata. Na početku je bila nesigurnost ali se posle kriva smirila. Veliki broj trejdova je završio na nuli jer je posle nekoga plusa od 2 do 20 pipa, zavisno od situacije na terenu, stavljan BE. SL isto tako, nije fiksan nego na osnovu repova prethodnih sveća, ako ih ima, ako ih nema po nivou i načinu zatvaranja poslednje sveće.

Trejd uvek sa jednom pozicijom. Nikakvo kontriranje sa dodatnim pozicijama niti povećanja lota (siguran način za spaljivanje računa). Dodatnu poziciju sam otvarao samo u slučaju hedža (istovremeni sell i buy) i u par slučajeva kada sam znao da treba to da uradim.

Procenat uspešnosti ulaska u pozicije je oko 80% što je dobro i neophodno za profitabilnost. Loše je što je prosečan loss 2 puta veći od prosečnog profita (mora da budu barem jednaki). Nedovoljno poštovanje najvažnijeg: Seci gubitke, pusi profit da raste (lako reći ali godine su potrebne da bi se to sprovodilo uspešno).

Stat šaljem kao podstrek novim trejderima kao primer da je moguće dupliranje računa, a takođe i da neko od iskusnih trejdera pošalje svoj stat.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.