Autor Tema: EURUSD  (Pročitano 88629 puta)

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
EURUSD
« poslato: 22.01.2011, 17:19:48 »
Mislimo da je vreme da se malo ozbiljnije pozabavimo tematikom teorije Elliottovih talasa.
Pošto se sa   EURUSD valutnim parom  najviše trguju trejderi na ovom forumu ,  zato počnimo sa analizom ovog valutnog para.
Prvo i prvo da bi uradili analizu i da bi pokušali da predvidimo verovatnoću gde može da se desi preokret trenda moramo uzeti dosta toga u obzir a ponajviše šta se zapravo dogadja na tržištu!Euro je naglo počeo da jača a dali ima pravog  razloga za to?Nekih trenutnih razloga verovatno ima ,uspešno prodavanje obveznica Portugalije i Španije itd itd. Zar je to razlog za skok od 800 pipa za par dana?Ili se možda" nateže praćka da  bi izbacio kamen"?Pretpostavimo da je ovo akcija i čekamo reakciju a iza jake akcije sledi jaka reakcija zar ne?
Da bacimo malo pogled na grafove pa da vidimo gde smo sada teoretski(Pošto mi sada samo teoretišemo jeli?).Sada smo u velikom trećem talasu,preciznije u završetku korektivnog talasa2( ABC) od većeg talasa 3,probijen fibo nivo 50% od zavrsetka talasa 1 mereno od vrha 1.4278 i ako cena nastavi još malo da raste nailazi na veoma jak nivo 61.8% a tu su i pivot linije otpora od mesečnog i nedeljnog pivota a što još interesantije extenzija 161.8 od početka talasa 2 do završetka A od ABC,Bolinger Band 50 Dayli probijena devijacija Bollinger Bands 50 na H4 isto približava deviaciji a tu je i divergencija,1.37-38 nivo bi bilo idealno mesto  za preokret trenda(ako uopšte dostigne taj nivo) ali pošto još uvek samo teretišemo živi bili pa videli !Sledeća nam je  faza ako je Gospodin Elliott u pravu da na tom nivou tražimo medveđe znakove na manjim Timeframeovima kao što su Head and Shoulders Medveđe propadanje,Batterfly itd itd.i da ulećemo u poziciju naravno uz strogi Money management i veliko strpljenje jer ova pozicija će da glasi možda na više meseci po mogućnosti na  swap free računu! Ako bi Jonny prokomentarisao ove zaključke mislim da bi svim članovima ovog foruma pružio veliko zadovoljstvo! Hvala unapred.
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Odg: EURUSD
« Odgovor #1 poslato: 22.01.2011, 17:28:30 »
Ima jedna mala greška na grafovima ,umesto extenzije 161.8 je nacrtano 168.00 nivo !
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: 22.01.2011, 21:42:18 »
Nisam joony al je meni bliza varijanta elliot talasa da je tacka 4 1.2887 a tacka 5 1.4250 ta varijanta mi je verovatnija dodje li do 1.3687 sto je 800 pipsa od dna tesko da moze preokrenuti toliko na dole,1.2887+1275je 1.4162

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: 23.01.2011, 14:32:44 »
Postavio sam osnovna pravila i putokaze u njima je lako pronaći odgovore zašto se nebi složio sa tobom u tumačenju ove teorije što još ne znači naravno da ti nisi u pravu!Inače sam nešto izostavio kad sam naveo gde treba da se traže medveđi  znakovi(šabloni) za preokret trenda a tu bi još svakako dodao pored navedenih  i  tvojih magičnih 87 pipsa  :)
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: 23.01.2011, 15:08:51 »
Slika sa ispravkom
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže elite44

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: 23.01.2011, 16:45:06 »
Ovo je sada nesto blize mojoj prognozi donji nivo po meni je 1.3320 sve dok drzi cenu iznad tog nivoa moze do 1.4162,ako ode ispod tog nivoa 1.3320  tvoj scenario je izvestan.

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #6 poslato: 26.01.2011, 13:26:09 »
Da ne pričam  bolje pročitajte sami
http://www.elliottwave.com/freeupdates/archives/2011/01/24/Forex-Don-t-Rush-to-Bury-The-U.S.-Dollar.aspx

Trenutno je cena udarila u davno očekivani fibo level 61.8% od letnjeg 1.4278 i poslednjeg dna tu nam je i pivot R1 tačno,danas su objave jakih fundamentalnih stvari tako da ako se pojavi neki od sell signala što smo pomenuli onda bi to moglo da bude jedan od najpoželjniji Elliott Wave situacija to jest ulazak na početku trećeg talasa.Iskreno ja sam očekivao da probije 61.8% bar 100 pipa ali to bi bio idealan slučaj i još može i da se desi ali ako smo dobro protumačili teoriju i ako teorija funkcioniše onda je polako vreme da se zauzmu Short pozicije za narednih par nedelja jer teoretski ovo bi trebalo da potraje jedno vreme!Napomenuo bi da nemojte staviti uske stopove jer je i zadnji put kod objave kamatne stope u USA bilo čišćenje od 180 pipa gore dole pa na kraju ništa ostalo na istom mestu!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #7 poslato: 29.01.2011, 09:47:28 »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #9 poslato: 02.02.2011, 12:57:12 »
Trenutno smo u nivou koje smo predvideli da bi bi bilo idealno mesto za preokret trenda pa ko radi po Elliottu vreme je da pripazi,par signala za to već postoje ali nema još nikakve potvrde i moguće da EUR USD udari još jedan novi vrh.Za preokret trenda je obično  potreban akcelerator ,ako nas iznenade ADP Non-Farm Employment Chang ili  Portugalija danas može da se desi očekivano ili neočekivano.Inače ko je pratio EUR USD letos kad je udario vrh 1.4278 dosta su slične bile okolnosti, prvo dobre vesti po EUR pa je cena išla gore za EUR USD pa dobre vesti za USD i opet cena raste (cele prošle nedelje izlaze dobre vesti za USD pa ništa) RSI na h4 konstantno u divergenciji,RSI na h4 i Dayli iznad ili oko 70,Bolinger 50 probijen na Dayli odavno a juče i na h4,Stochastic h4 signal za sell,Po Elliottu sve dok ne predje nivo 1.4278  mi smo jos uvek u talasu 3.
Inače Ciklus na S&P500 isto završava ili je sinoć završen i očekuje se propadanje uskoro,GBPUSD se pojavio Batterfly sell pattern,(Ako visoko leti onda će nisko da padne) USDJPY i USDCHF nikako im se ne daje da probiju poslednja dna) ITD ITD.I Znakova ima još puno da podupru Elliotta ali svakako ćemo sve to uskoro saznati pa da vidimo... Prava potvrda će da bude ako krene 'korekcija' na dole i ona bude imala strukturu od 5 talasa onda znajte da to nije korekcija.. dotle strpljenje  :o
Još bi dodao jednu stvar što sam primetio uz svoje trejdanje ako bude EURUSD i zlato kretalo u istom smeru na dole to će biti još jedna vrlo jaka potvrda jer neznam dali ste primetili otkad je krenulo zlato nadole EURUSD počeo da raste što baš i nije uvek tako!Prosto rečeno ilazili su iz zlata u EURE a kad počnu da izlaze iz zlata i Eura odjednom .....takodje se ovo odnosi i na srebro!Ali oprez ovo je samo Teorija :)
« Poslednja izmena: 02.02.2011, 13:08:40 tommyboxfx »
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #10 poslato: 02.02.2011, 13:44:02 »
Je l mozes malo vise nesto da kazes o Butterfly paternu ?

To je nesto ovako,mada meni je tesko da primenim .

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #11 poslato: 02.02.2011, 13:59:17 »
Pa na slikama imaš više nego potrebno!Imaš target cene kod ovog Patterna obično extenzija 127 i  161.8 od ABC od Batterfly -a NPR ako je Bearish kao što je slučaj sada sa GBPUSD što višlje ode vrh Leptira to će target cena da bude niža i to na fibo extenzijama 127 i 161.8 od ABC od desnog krila leptira!
NPR kod Eur Usd je to bio slučaj sa završetkom talasa 4 a target 1 mu je bio malo niže od završetka talasa 5 to jest na 1.2820-30 ,taman ga nije dohvatio!Ti sad izmeri GBPUSD pa ako bude ovaj Leptir Obrazac ili Šablon radio ovaj put(jer ponekad naravno ne radi) onda smo perd lepim profitom ako sada udjemo u poziciju a sl postavimo iznad letnjeg vrha!SL oko 100 pipa a TP na oko 500 Rizik 1:5 .
zasad 1:0 za USD
http://www.bloomberg.com/news/2011-02-01/ecb-fails-to-sterilize-bond-purchases-for-third-time-since-program-began.html
Ne zaboravite kako je krenula cena za EURUSD nagore tako naglo !!
Pozdrav TommyboxFX

Van mreže SuperFX

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #12 poslato: 02.02.2011, 14:21:37 »
Opet se ponavlja ista priča. Odlični podaci za USD, a dolar indeks nastavio da slabi...
Neverovatno, ali istinito !

Van mreže urosh1

• Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #13 poslato: 02.02.2011, 14:35:00 »
Da li to opet ima veze za njihovim QE2 koji ce svakog meseca ubacivati neku sumu USD sto ce naravno uticati na trziste i USD ce slabati konstantno ?!

Van mreže tommyboxfx

• Moderator
  • Hero Member
    • Pogledaj profil
« Odgovor #14 poslato: 02.02.2011, 14:42:09 »
Ne zaboravite da se tržište ne kreće pravolinijski niti u jednom smeru niti može da stoji!Da ovo sve može nebi bilo tržišta!A da nije straha i pohlepe ljudi ne bi zaradjivali  i gubili na Berzanskim tržištima.
Pratimo dalje EURUSD ,sada je samo potrebno još koja loša vest za EUR pa da se obistini  očekivani preokret,tako obično počinje.Zlato se mrda još uvek u kontra smeru što baš i nije znak da je vreme došlo!
Pozdrav TommyboxFX