Autor Tema: Instaliranje EA  (Pročitano 6020 puta)

Van mreže urosh1

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 638
  • Karma: 29
    • Pogledaj profil
Instaliranje EA
« poslato: 16.11.2010, 21:20:10 »
Kako pokrenuti EA ?  :-[ ???

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5720
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #1 poslato: 16.11.2010, 21:55:56 »
Ja sam bio 150% siguran da smo mi to već postavili, ali se ispostavilo da smo postavili objašnjenje za indikatore. Ali, ništa zato, evo objašnjenje i za pokretanje expert advisora.

1. EA za MT4 platformu se može naći u 2 oblika fajla, ex4 (kompajlirani) i mq4 (source). Koji god da imate, prekopirajte u Experts folder vaše platforme (uglavnom je to sledeća putanja: C:\Program Files\Forex Broker\Experts\). Može u paketu sa expertom da se nađe i još neki fajl, .dll ili bilo koji koji pomaže i neophodan je u radu samog experta. Ti fajlovi uglavnom idu u Libraries ili Files folder, ali u svakom slučaju pročitajte uputstvo i tamo bi trebalo da piše gde treba da se nalazi.

2. Restartujte platformu ukoliko vam je bila uključena i onda ćete u Navigator prozoru MT4 platorme pod Expert Advisors naći i vaš EA.

3. Jednostavno prevucite EA na grafik valutnog para koji želite da radite njim (EA00.jpg)

4. Otvara se sledeći prozor sa 2 taba na kojem uglavnom štiklirate to što je i označeno na slici (EA01.jpg). Redom opcije su:
    Long & Short - da li želite samo BUY ili SELL ili obe da otvara
    Allow Live Trading - ako nije obeleženo neće radite EA
    Allow DLL Imports - takođe ako mu je potreban dll fajl neće raditi (kako treba) ako mu nije štiklirana ova opcija.

5. U 2. tabu Inputs tog prozora se nalaze podešavanja za konkretni expert i za svaki su različita, tako da ćete i tu morati da se konsultujete sa uputstvom ili programerom (Slika EA02.jpg).

6. Smajli mora da se smeši :) (Slika EA03.jpg). To je to, ako ste uradili sve kako je opisano u gornjem desnom uglu vašeg grafika mora da postoji smajli koji se smeši i to znači da je vaš EA u pogonu. Postoje još 2 opcije koja vas sada mogu zaustaviti:
     Nema smajlija nego je iksić - niste uključili Expert Advisors dugme na toolbaru patforme
     Smajli je tužan - Niste štiklirali Allow Live Trading u podešavanjima EA.

Da biste ušli u podešavanja EA stisnite F7 na tastaturi, kliknite levim tasterom miša na smajli ili kliknite desnim tasterom miša na grafiku, zatim Expert Advisors>Properties...

E sad možete da testirate i igrate se i prikazujete rezultate...
Srećno!

Van mreže ralerasa

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 58
  • Karma: 3
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #2 poslato: 17.11.2010, 16:56:46 »
 

    Imam jedno pitanje....kad sam sve uradio sto je neophodno za instaliranje, prateci uputstva, deseva se da mi na grafikonu pojavi  AUTHENTICATION, i EA ne radi.... to mi se dogodilo kod LMD EA I VOLCANO...
  Gde sam pogresio?

   Jos jedno pitanje....kad aktiviram strategy tester i kad on zavrsi svoje nemam nigde rezultat testiranja.  Gde sam pogresio?

    Veliki pozdrav za sve clanove foruma, ovo mi je medju prvim postovima....   ;D

     

Van mreže TheSage

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 444
  • Karma: 13
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #3 poslato: 17.11.2010, 17:59:43 »
 

    Imam jedno pitanje....kad sam sve uradio sto je neophodno za instaliranje, prateci uputstva, deseva se da mi na grafikonu pojavi  AUTHENTICATION, i EA ne radi.... to mi se dogodilo kod LMD EA I VOLCANO...
  Gde sam pogresio?

   Jos jedno pitanje....kad aktiviram strategy tester i kad on zavrsi svoje nemam nigde rezultat testiranja.  Gde sam pogresio?

    Veliki pozdrav za sve clanove foruma, ovo mi je medju prvim postovima....   ;D

     

Možda neki robot traži broj računa na kom će biti postavljen ili je možda licenca za korišćenje potrebna.

Van mreže SuperFX

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2575
  • Karma: 41
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #4 poslato: 17.11.2010, 18:22:27 »
 

    Imam jedno pitanje....kad sam sve uradio sto je neophodno za instaliranje, prateci uputstva, deseva se da mi na grafikonu pojavi  AUTHENTICATION, i EA ne radi.... to mi se dogodilo kod LMD EA I VOLCANO...
  Gde sam pogresio?

   Jos jedno pitanje....kad aktiviram strategy tester i kad on zavrsi svoje nemam nigde rezultat testiranja.  Gde sam pogresio?

    Veliki pozdrav za sve clanove foruma, ovo mi je medju prvim postovima....   ;D

     

Kom mene je sve ok. Upravo sam ga probao.
Odgovor na tvoje drugo pitanje nalazi se na www.forexsrbija.rs/forum/trgovanje-sa-robotima/testiranje-ea-(expert-advisors)/  .
Bitno ti je da radiš sve postupno !
« Poslednja izmena: 17.11.2010, 18:24:05 SuperFX »

Van mreže urosh1

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 638
  • Karma: 29
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #5 poslato: 08.03.2011, 14:44:35 »
Na koji na nacin da obustavimo rad EA, ako na jednoj platformi imamo vise racuna, i zelimo samo da na jednom racunu radi EA ?
Jer meni naprimer , krene da otvara pozicije na svim racunima ?!

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5720
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #6 poslato: 08.03.2011, 15:52:49 »
Na koji na nacin da obustavimo rad EA, ako na jednoj platformi imamo vise racuna, i zelimo samo da na jednom racunu radi EA ?
Jer meni naprimer , krene da otvara pozicije na svim racunima ?!

Ti na platformi možeš da budeš ulogovan samo na jednom računu istovremeno.
Kada budeš menjao račune na istoj MT4 platformi trebalo bi da se EA isključi. Proveri da li ti je štiklirana opcija u podešavanjima platforme (na slici).
« Poslednja izmena: 08.03.2011, 15:57:04 FXModerator »

Van mreže SuperFX

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2575
  • Karma: 41
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #7 poslato: 08.03.2011, 15:58:45 »
A možeš i ovako.

Van mreže urosh1

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 638
  • Karma: 29
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #8 poslato: 08.03.2011, 19:32:31 »
Na koji na nacin da obustavimo rad EA, ako na jednoj platformi imamo vise racuna, i zelimo samo da na jednom racunu radi EA ?
Jer meni naprimer , krene da otvara pozicije na svim racunima ?!

Ti na platformi možeš da budeš ulogovan samo na jednom računu istovremeno.
Kada budeš menjao račune na istoj MT4 platformi trebalo bi da se EA isključi. Proveri da li ti je štiklirana opcija u podešavanjima platforme (na slici).

Mogu da budem ulogovan samo na jedan, ali EA radi sve vreme, i kad je platfotma ugasena zar ne ?
Kad ukljucim tu opciju meni se automatski gasi opcija za EA kad promenim racun,i kada se vratim na stari racun meni je ugasena opcija na  kojoj treba da mi radi EA.

Isto tako i sa opcijom allow live trading. Kada je iskljucim na jednom chartu on zapamti i kada se vratim na stari racun , umesto da bude upaljena meni je ugasena ???  :o

Van mreže SuperFX

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2575
  • Karma: 41
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #9 poslato: 08.03.2011, 19:38:46 »
Na koji na nacin da obustavimo rad EA, ako na jednoj platformi imamo vise racuna, i zelimo samo da na jednom racunu radi EA ?
Jer meni naprimer , krene da otvara pozicije na svim racunima ?!

Ti na platformi možeš da budeš ulogovan samo na jednom računu istovremeno.
Kada budeš menjao račune na istoj MT4 platformi trebalo bi da se EA isključi. Proveri da li ti je štiklirana opcija u podešavanjima platforme (na slici).

Mogu da budem ulogovan samo na jedan, ali EA radi sve vreme, i kad je platfotma ugasena zar ne ?
Kad ukljucim tu opciju meni se automatski gasi opcija za EA kad promenim racun,i kada se vratim na stari racun meni je ugasena opcija na  kojoj treba da mi radi EA.

Isto tako i sa opcijom allow live trading. Kada je iskljucim na jednom chartu on zapamti i kada se vratim na stari racun , umesto da bude upaljena meni je ugasena ???  :o

Kada je platforma ugašena, EA nije u funkciji.
Zlatno pravilo je da se jedan EA stavlja na jednu platformu.

Van mreže Nbg

  • Poruke: 18
  • Karma: 0
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #10 poslato: 05.09.2011, 00:38:09 »
Još neka početnička pitanja:

Kada pokrenem EA koji koristi neke indikatore, da li su ti indikatori ugrađeni u taj EA ili koristi "spoljne" indikatore?

Da li kada pokrenem EA treba i vizuelno da mi se pojave svi indikatori koje on koristi kao i kada sam koristim te indikatore bez EA ili oni rade u "pozadini"?

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5720
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #11 poslato: 05.09.2011, 09:17:22 »
Još neka početnička pitanja:

Kada pokrenem EA koji koristi neke indikatore, da li su ti indikatori ugrađeni u taj EA ili koristi "spoljne" indikatore?

Da li kada pokrenem EA treba i vizuelno da mi se pojave svi indikatori koje on koristi kao i kada sam koristim te indikatore bez EA ili oni rade u "pozadini"?

Zavisi od EA do EA. On u kodu ima uslove tako da ni ne mora da ima na grafiku indikatore, on će svakako da radi. Ali je bolje da ih postaviš na grafik jer ćeš lakše da sjvatiš kada i zašto je EA otvori/zatvorio trgovanje.
Poneki imaju svoje indikatore, ali oni moraju da budu u indi folderu od te platforme kako bi mogao da radi.
U svakom slučaju, imaš Journal i Experts tab u donjem delu platforme koji će sve eventualne greške da ti prijavi, pa možeš da odreaguješ.

Van mreže Nbg

  • Poruke: 18
  • Karma: 0
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #12 poslato: 05.09.2011, 12:51:11 »
Hvala!  :)

Van mreže bosanova

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 76
  • Karma: 1
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #13 poslato: 07.11.2011, 21:09:55 »
Pocetnik sam, radim na MetaTrader 4 platformi, realni racun mali iznos dvadesetak evra.
Nejasno mi je:
Koja je razlika izmedju EA i indikatora - sta radi jedan a sta drugi.

Probao sam da postavim EA koji mi se zadesio u Navigatoru , to je MACD Sample. Prvo sam imao krstic u gornjem desnom uglu , pa sam to resio , pa namrstenog Smajlija , i to sam resio - sad imam smejuceg Smajlija , ali...
sad ocekujem da cu nesto videti neki rezultat rada tog MACD Samle experta, ali ne vidim nista - ni na grafiku, ni u prozoru indikatora, a u tabu Eksperti pise mi poruka:
MACD Samle EURCSF, M5: We have no money. Free Margin=18.49

Pa kakva mi je korist od tog eksperta
« Poslednja izmena: 07.11.2011, 21:36:59 bosanova »

Van mreže tozla

  • Poruke: 48
  • Karma: 3
    • Pogledaj profil
Odg: Instaliranje EA
« Odgovor #14 poslato: 07.11.2011, 21:33:11 »
Pocetnik sam, radim na MetaTrader 4 platformi.
Nejasno mi je:
Koja je razlika izmedju EA i indikatora - sta radi jedan a sta drugi.

Probao sam da postavim EA koji mi se zadesio u Navigatoru , to je MACD Sample. Prvo sam imao krstic u gornjem desnom uglu , pa sam to resio , pa namrstenog Smajlija , i to sam resio - sad imam smejuceg Smajlija , ali...
sad ocekujem da cu nesto videti neki rezultat rada tog MACD Samle experta, ali ne vidim nista - ni na grafiku, ni u prozoru indikatora, a u tabu Eksperti pise mi poruka:
MACD Samle EURCSF, M5: We have no money. Free Margin=18.49

Pa kakva mi je korist od tog eksperta
Što se tiče ove poruke, pretpostavljam da si stavio veći lot nego što može margina da izdrži.
Pročešljaj malo forum i upoznaj se sa FX terminima i njihovim značenjem.
Evo ti mala pomoć za početak
http://www.forexsrbija.rs/forum/pocetnicka-pitanja-i-diskusije/margin-call-level-stop-out-level/

http://www.forexsrbija.rs/forum/pocetnicka-pitanja-i-diskusije/forex-basic/

Takođe i za ostale stvari za koje pitaš imaš na ovom forumu dosta toga.

Pozz
« Poslednja izmena: 08.11.2011, 07:49:35 tozla »