Autor Tema: Početnik  (Pročitano 4407 puta)

Van mreže urosh1

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 638
  • Karma: 29
    • Pogledaj profil
Početnik
« poslato: 19.09.2010, 20:10:09 »
Pozdrav,
skoro sam saznao za Forex i počeo jako da se interesujem. Išao sam na razgovor za obuku u TeleTrade Balkan firmi...
Da li neko ima bilo kakva iskustva u vezi ove firme(oni su takodje jedni od provajdera) ?
Nisam siguran da su bas profesionalni( prvi utisak), da li postoji jos neka firma koja pruza obuku u Beogradu ?


Van mreže FXMaster

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 2171
  • Karma: 34
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • www.forexsrbija.rs
Odg: Početnik
« Odgovor #1 poslato: 19.09.2010, 20:34:14 »
Pozdrav,
skoro sam saznao za Forex i počeo jako da se interesujem. Išao sam na razgovor za obuku u TeleTrade Balkan firmi...
Da li neko ima bilo kakva iskustva u vezi ove firme(oni su takodje jedni od provajdera) ?
Nisam siguran da su bas profesionalni( prvi utisak), da li postoji jos neka firma koja pruza obuku u Beogradu ?
Pozdrav i dobro nam došao,
postoji par firmi u srbiji koje se bave edukacijom, koje su uglavnom u beogradu kao i sve kod nas :)
ali mislim da to što oni nude nije vredno tih para.
Ja sve što sam naučio , naučio sam sam i to sa dosta čitanja i puno provedenog vremena u trgovanjima.
Ovaj forum je i osmišljen u cilju da pomogne ljudima koji su novi na ovom tržištu i da im skrati vreme učenja, da im da smernice da  ne idu na sve strane, jer se lako možeš izgubiti u ovom velikom i dinamičnom tržištu.
Imaš edukaciju na glavnoj strani sajta i za početak mislim da će ti to biti dovoljno, pročitaj dosadašnje postove jer je u njima dosta odgovora dato na najčešće postavljena pitanja, a ako i  nakon toga imaš neko, slobodno ga postavi.

Van mreže popi76

  • Newbie+
  • *
  • Poruke: 5
  • Karma: 1
    • Pogledaj profil
Odg: Početnik
« Odgovor #2 poslato: 28.02.2014, 17:11:23 »
jedno pitanje, da vidim da li sam razumeo vezano za margin call.

Ako krenem u transakciju sa pravih 1000EUR (hipoteticki), i igram sa jednim lotom, pri cemu je poluga brokera 1:100, na koliko dobijam margin call, odnosno gubim moj ulog od 1000 eur.
Jer to trenutak kada mi je profit blizu - 1000eur ?
hvala unapred

Van mreže lime70

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 60
  • Karma: 8
    • Pogledaj profil
Odg: Početnik
« Odgovor #3 poslato: 28.02.2014, 17:31:35 »
Kad imaš profit ne gubiš tvoja sedstva, u slučaju da si u minusu za toliko koliko si uplatio broker ti zatvara nalog i ti si ostao bez love koju su uložio, da bi ukapirao najbolje je da otvoriš neki demo nalog i sve će ti  si razjasniti.Free margin su sredsta koja imaš na računu.
Pozdrav

Van mreže popi76

  • Newbie+
  • *
  • Poruke: 5
  • Karma: 1
    • Pogledaj profil
Odg: Početnik
« Odgovor #4 poslato: 28.02.2014, 18:13:34 »
radim na demo racunu, ali tamo imam 100k ,
znaci u gore navedenom primeru to je kada mi trejd dodje u minus od 1000eur?

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5720
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Početnik
« Odgovor #5 poslato: 20.03.2014, 23:35:32 »
radim na demo racunu, ali tamo imam 100k ,
znaci u gore navedenom primeru to je kada mi trejd dodje u minus od 1000eur?

U ovoj temi je sve objašnjeno: http://www.forexsrbija.rs/forum/pocetnicka-pitanja-i-diskusije/margin-call-level-stop-out-level/

Van mreže Vlade1974

  • Newbie+
  • *
  • Poruke: 1
  • Karma: 0
    • Pogledaj profil
Odg: FXLider
« Odgovor #6 poslato: 15.07.2014, 19:32:02 »
Ima li neko iskustva sa nepostovanjem zadatog Stop Loss od strane aplikacije?

U nekoliko navrata sam imao znatan gubitak jer su mi pozicije gasene dosta ispod zadatog S/L a obrazlozenje koje sam dobio je da se to desava kada su velika i brza pomeranja u ceni...

Meni ovo obrazlozenje zvuci neprihvatljivo, cemu Stop Loss ako se nece realizovati i zastititi me od vecih i neplaniranih finansijskih gubitaka... Nije bitno o kojoj se firmi radi, pitanje je principa.

Hvala na odgovoru!

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5720
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: FXLider
« Odgovor #7 poslato: 23.07.2014, 08:50:33 »
Ima li neko iskustva sa nepostovanjem zadatog Stop Loss od strane aplikacije?

U nekoliko navrata sam imao znatan gubitak jer su mi pozicije gasene dosta ispod zadatog S/L a obrazlozenje koje sam dobio je da se to desava kada su velika i brza pomeranja u ceni...

Meni ovo obrazlozenje zvuci neprihvatljivo, cemu Stop Loss ako se nece realizovati i zastititi me od vecih i neplaniranih finansijskih gubitaka... Nije bitno o kojoj se firmi radi, pitanje je principa.

Hvala na odgovoru!

To je "normalno" ponašanje određenih brokera. Kada trejd ide u tvoju korist, TP će da se ispoštuje, a kada ide protiv tebe, SL će da se probije i trejd će da se zatvori na prvom sledećem tick-u koji cena zabeleži.
Ovi gapovi se uglavnom dešavaju kod trgovine vestima.

Kod tih brokerskih kuća čak i u ugovorim postoji tačka koja ovo predviđa i koja ih štiti.

Van mreže urosh1

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 638
  • Karma: 29
    • Pogledaj profil
Odg: Početnik
« Odgovor #8 poslato: 23.07.2014, 09:04:23 »
Tačno tako 99% njih tako radi. Tih 1 % koji to rade...vrlo brzo će promeniti .

Van mreže Goran FX

  • Newbie+
  • *
  • Poruke: 37
  • Karma: 0
    • Pogledaj profil
Odg: Početnik
« Odgovor #9 poslato: 22.10.2014, 19:15:31 »
Poštovani, da li mi možete reći kako se istovremeno otvaraju 2 ili više naloga tj. pozicije za isti valutni par. potrebno mi je zbog strategije.