Autor Tema: Krediti chf  (Pročitano 23897 puta)

Van mreže elite44

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 6219
  • Karma: 35
    • Pogledaj profil
Krediti chf
« poslato: 21.01.2015, 12:09:26 »
Gde su davani krediti u CHF ,poljsak ,madjarska, rumunija, srbija, hrvacka,  bosna i hercegovina sve bivse komunisticke zemlje koje su navikle da zive na grbacu naroda,u ovim drzavama ne postoji zakon da je drzava u obavezi da brine o svom narodu ,banke lisicari mogu raditi sta hoce,u srbiji imas zakon za euro i dinar,odakle svajcarac jos dodan, jasno je da je taj chf nezakonit,agencija za kontrolu cuti i prima plate sta njih briga.Da bi krediti bili validni potrebno je u bankama da postoje depoziti u CHF da bi se davali krediti narodu u CHF,a niko ih nije video,znaci oni samo na papiru to vode i izimaju zaradu od naroda,takvi ugovori su u nemackoj ,austriji itd krivicno delo,jos jednom ponavljam kada nema depozita za chf kada ide protiv njih kurs oni i nemaju gubitka,a kada je na njihovoj strani kao sada uzimaju iz narodnog dzepa novac,to je pljacka.Stvar je u tome sto osim banaka koje su imali korist,verovatno i NBS ima nesto od toga.Navescu primer eur chf 1.6000 bio 2006 2007 gdn,banke nude neukim gradjanima kredite u chf zato sto je kamata bila duplo manja od kamate na eur,gradjani slabo poznaju kretanja kurs,samim tim su uvuceni u te kredite,kada bi neka banka u americi ponudila ovakav ugovor nekom gradjaninu,to se u americi tretira kao Hazardni ugovor,lice koje nudi ovakav kedit ide u zatvor,a i ta banka odgovara.

Van mreže elite44

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 6219
  • Karma: 35
    • Pogledaj profil
Odg: Krediti chf
« Odgovor #1 poslato: 21.01.2015, 14:01:05 »
Da bi krediti bili validni potrebno je da banke poseduju CHF valutu,svaka banka mora obavestavati centralnu banku drzave u kojoj je,bilo srbije hrvacke ili neke druge drzave,o svojim kolicinama novca,njihov novac centralne banke vode kao devizne rezerve.Znaci u tim godinama davanja kredita 2006 2007 2008 centralna banka i srbije i hrvacke morala je imati  tri miliarde cfh,a u srbiji jednu miliardu koliko je dato kredita u chf,znaci da su banke koje daju kredite u cfh imale te chf kao depozit on je morao biti vidljiv u deviznim rezervama drzava srbije i hrvacke,a to nije bio slucaj.Ovakvi ugovori su zabranjeni u austriji ,nemackoj i da ne nabrajam dalje.Sada neki bankari jos pricaju kako drzava treba biti obazriva prema bankama jer bi mogli otici,a sta im uradi Orban u madjarskoj promenio zakone doneo im ugovore da potpisu da vratie kurs na pocetak kredita ,i da bude u domacoj valuti forinti,i da se nadoknadi steta klijentima,i sto ne odu te banke,nece nece otici,jedino sto sada te banke pricaju je da madjarska nije navodno sigurna za investitore sto je cista laz,jer po tim bankama ni austrija nemacka svecka itd nisu sigurne drzave za investitore.Sve drzave koje vode brigu o svom narodu su sigurne za investitore,to je glavni razlog sto bi dosli investitor.U drzavama koji nude jeftinu radnu snagu,nijedan pametan investitor nece doci,navodna prica raditi za malo pa ce biti vise je proleterska prica stara 70 -80 gdn,sto bi se reklo lazi lazo da se veselimo.Ako pogledamo rumuniju i bugarsku plate 100 -150e,da imam svo bogastvo ovog sveta ne bih otvorio biznis tamo,to jesu i zovu se drzave ,al su dno dna,jedino sto zalim narod u okruzenju sto nema intelektualne elite,da iama drugacija bi se pesma pevala.Istaknuti srpsi intelektualac slobodan jovanovic je tridesetih godina proslog veka postavio tacnu dijagnozu komunista,napisao je da su to polu intelektualci ,diploma im znaci samo ulaznicu da drmaju i rukovode,i to gde rade smatraju licno svojim,i rade samo za sebe,za narod ih bas briga, i vazda kukaju da para nema,uvek hvali.

Van mreže Tango

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 390
  • Karma: 23
    • Pogledaj profil
Odg: Krediti chf
« Odgovor #2 poslato: 21.01.2015, 23:27:08 »
Banke su zlo veliko. Pljačkaška mašinerija podržana od države. Da smo mi normalni i da smo u stanju da izaberemo normalnu vlast, krediti bi bili u dinarima, pošto je dinar zakonsko sredstvo plaćanja. A ko heće da radi nešto sa devizama, neka izvoli na berzu ili forex. Ali navlačiti neupućeno stanovništvo na kredite u švajcarcima je podvala. Drugo je da je pri davanju takvog kredita bilo obavezno npr 5 minutno upoznavanje klijenta sa kretanjem kursa CHF u odnosu na EUR u prethodnim godinama i šta to može da znači za iznos buduće kamate. Ali to nije padalo na pameti bankama, pa ni vlasti, jer bi time osujetili svoju osnovnu funkciju, gore navedenu.

Već kada samo kod banaka, odem u svoju banku, oni meni dobar dan vidimo da platu ne primate preko kartice, jel hoćete karticu? Kažem hoću, što da neću, koji su uslovi? Izdiktira neke uslove koji se svode na plaćanje, valjda otvaranje ili održavanje kartice. Kažem, može kartica ali baz tih troškova? E ne može, odgovaraju. Istina nije neki iznos. Ja im kažem, čujte ja sam vlasnik prodajog objketa koji prima kartice i znam da banka uzima proviziju od prodajnog mesta, trgovica (ne od kupca) od 2% do 5% zavisno od vrste kartice.  Znači zbog iznosa članirani vi se odričete provizije koju biste inače uzimali na moja plaćanja. Druga stvar, ja kod vas držim svoju ušteđevinu, nije velika, a nije  ni mala, tolika je kolika je, i na račun toga bi bilo normalno da mi date karticu bez tog tričavog iznosa koji pokušavate da mi izvučete. Njihov odgovor je pa ovo pa ono. Naravno svaki naš čovek koji radi na zapadu će vam potvrditi da tamo ne postoje troškovi imanja kartice. Doći će i ovde vreme da banke jure ljude da za dž uzimaju kartice, ali dok mogu da muzu raju,  muzu. I narod je sam kriv jer im hrli i pristaje na sve njihove uslove.
Тренд је једина сигурна ствар на форексу.