Autor Tema: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+  (Pročitano 3337 puta)

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5693
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« poslato: 09.02.2014, 21:34:02 »
OBAVEZNO PROČITATI PRE POKRETANJA TRGOVAČKE PLATFORME OVE NEDELJE!!!

Kreator trgovačke platforme MT4, kompanija Metaquotes, se ponovo "našalila" sa nama trgovcima izbacujući novu verziju MT4 platforme, verziju 600 i više.

Ovo ne bi bio nikakav problem da sa novom verzijom ne počinju da se dešavaju nepredviđene situacije kao što su nefunkcionisanje određenih indikatora i expert advisora koji su ranije funkcionisali! Takođe ne bi bio nikakav problem da nam Metaquotes nudi opciju da li želimo da apdejtujemo ili ne na najsvežiju verziju, a toga nema.

Zasada je najpraktičnije rešenje (ali ne trajno) i najjednostavije - NE GASITI platformu MT4 jer će se ponovnim pokretanjem sama osvežiti.

Zasada izbacujem samo ovaj post jer mislim da je bitno da saznate što pre za ovu informaciju, a u narednim postovima ću da pišem i o mogućim drugim rešenjima...
« Poslednja izmena: 09.02.2014, 21:55:40 FXModerator »

Van mreže zozosan

  • Jr. Member
  • **
  • Poruke: 85
  • Karma: 12
    • Pogledaj profil
Odg: Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #1 poslato: 09.02.2014, 21:53:47 »
Pozdrav svim članovima foruma.
Kod mene se još u petak došlo do neželjenih prblema sa indikatorima koje sam naknadno hteo da ubacim u mapu indikatora  >:(
Sa indikatorima koje sam imao od ranije nema nikakvih problema bez obzira dali je exe ili mq4 fajl.
Više informacija na ovom linku.
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=469491

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5693
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #2 poslato: 09.02.2014, 22:17:43 »
Pojavile su već informacije da je zbog nekompatibilnosti nove 600+ verzije sa starijim EA dolazilo do pogrešnog funkcionisanja samih experata i zatvaranja pozicija sa velikim gubicima.

Nisam hteo da postavljam rešenja koja se nude na drugim sajtovima i forumima dok sam ne isprobam, a kad sam isprobao mogu sa sigurnošću da tvrdim da bar za početak pomaže!

Pronađite skriveni Metaquotes direktorijum na lokacijama C:\ProgramData (na Windows 7 i 8 ), kao i C:\Documents and Settings\AllUser\Application Data i C:\Documents and Settings\YourUser\Application Data (i Windows XP).

U okviru tog direktorijuma postoji Webinstall poddirektorijum koji treba da obrišete pre pokretanja bilo koje MT4 platforme na vašem računaru.

To bi zasada trebalo da nas spase. Nakon pokretanja u žurnalu na jednoj od platformi mi stoji sledeće:

2014.02.09 22:05:04   LiveUpdate: finished
2014.02.09 22:03:57   'Broj računa': previous successful authorization performed from IP adresa
2014.02.09 22:03:57   LiveUpdate: new version 4.00 build 604 is available
2014.02.09 22:03:56   'Broj računa': login
2014.02.09 22:03:56   Expert EA: loaded successfully
2014.02.09 22:03:55   Broker build 509 started

i iako stoji da je platforma updajteovana, ona je i dalje ostala stara 509 verzija.

Javite da li vam je pomoglo...
« Poslednja izmena: 09.02.2014, 22:25:22 FXModerator »

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5693
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #3 poslato: 09.02.2014, 22:25:06 »
Ono što bih vam takođe savetovao pre bilo kakvog početka rada jeste da za svaki slučaj uradite backup svojih platformi da vam ostanu netaknute starije verzije...

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5693
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #4 poslato: 09.02.2014, 22:27:36 »
Iako bilo šta što uradimo privremeno rešava problem, ne rešava ga u potpunosti jer će Metaquotes verovatno da se odluči da eliminiše upotrebu verzija starijih od 600, što će primorati svakog ko želi da trguje da svoju platformu ažurira na noviju verziju. U cilju ažuriranja vašeg programskog koda da radi sa 600+ radnim okruženjem, prvo treba da razmotrimo neke izmene uvedene u novoj verziji i razloge koji su doveli do istih.

Kompanija Metaquotes je odlučila da značajno promeni MT4 platformu kako bi mogla da sprovede plan spajanja između MT4 i MT5 platforme. Pošto je MT5 platforma za sve trgovce bila, blago rečeno, neuspeh, kompanija je bila suočena sa mogućnošću gubljenja svog truda koji je uložila u MT5 i potrebe da kontinuirano podržava staru platformu (MetaTrader4).

Kompanija je tada odlučila da sprovede MT5 funkcionalnosti u MT4 platformu sa ciljem da polako pretvori jednu platformu u drugu. Cilj Metaquotea je, izgleda, da polako pretvori MT4 u MT5 kako bi na kraju objedinio platforme i primorao ažuriranje na MT5 platformu.

Detalji za programere...

Van mreže urosh1

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 638
  • Karma: 29
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #5 poslato: 10.02.2014, 07:19:57 »
da li će raditi EA na tim novim update verzijama ?
Je l ima neko neki problem ?

Van mreže FXModerator

  • Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 5693
  • Karma: 65
  • www.forexsrbija.rs
    • Pogledaj profil
    • Forex Srbija
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #6 poslato: 10.02.2014, 08:05:19 »
da li će raditi EA na tim novim update verzijama ?
Je l ima neko neki problem ?

Tu je situacija drugačija od slučaja do slučaja. Metaquotes, naime, tvrdi da ne bi trebalo da bude problema, ali sudeći po dosadašnjim reakcijama, ne bih želeo da isprobavam. Drugi put ;)

Van mreže elite44

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 6219
  • Karma: 35
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #7 poslato: 10.02.2014, 09:08:24 »
Pre bilo,kopiram indikator zatim u C  pa onda klik na platformu koju hocu zatim se otvara prozor klik na expert pa onda na indikators i tu nalepim indikator koji sam na pocetku kopirao.Sada kopiram indikator koji hocu zatim klik na C ili program fail,zatim klik na platformu koju hocu,otvara mi se prozor ali vise nemam expert kao pre,zato klik na MOL4,e onda se otvori prozor gde pise i expert i indikatori,samo sada ne idem vise na klik expert,vec direktno klik indikator,kada kliknem na indikator otvori se prozor i desni klik paste nalepim indikator,na ovakav naci kod mene se moze postaviti indikator

Van mreže elite44

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 6219
  • Karma: 35
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #8 poslato: 12.02.2014, 20:05:24 »
Pre bilo,kopiram indikator zatim u C  pa onda klik na platformu koju hocu zatim se otvara prozor klik na expert pa onda na indikators i tu nalepim indikator koji sam na pocetku kopirao.Sada kopiram indikator koji hocu zatim klik na C ili program fail,zatim klik na platformu koju hocu,otvara mi se prozor ali vise nemam expert kao pre,zato klik na MOL4,e onda se otvori prozor gde pise i expert i indikatori,samo sada ne idem vise na klik expert,vec direktno klik indikator,kada kliknem na indikator otvori se prozor i desni klik paste nalepim indikator,na ovakav naci kod mene se moze postaviti indikator
Bio sam u pravu za indikator ,mislim na novi nacim,danas sam dobio e-mail kako indikatore sacuvati ,a imate upustvo i za EA           Корак 1:
Клијенти који користе МТ4 терминала се захтева да сачувате Екперт Адвисорс и индикатори у новом директоријуму локацији:
МТ4> МКЛ4> Експерти и МТ4> МКЛ4> Индикатори
Корак 2:
Ако користите треће лице ЕА, разговарајте са својим ЕА провајдера да затражи ажурирани изворни код.
Ако користите прилагођене ЕАС, мораћете да их ажурирате у МТ4 софтвера на следећи начин:
Отворите МетаКуотес Лангуаге Едитор. Може се наћи у менију Алатке.
Отворите Навигатор кутију и двапут кликните на ЕА који желите да ажурирате.
Кликните на саставити у траци са алаткама на врху главног прозора.
Ако софтвер ЕА / Индикатор је успешно ажурирана видећете дијалог који указује '0 'грешке. Ако то није случај, мораћете да измените свој софтвер ЕА / индикатор да се осигура компатибилност са надограђеном МТ4 софтвера.
Када се процес заврши, мораћете да поново МТ4 како би искористили ажурирани ЕА.

Van mreže elite44

  • Hero Member
  • *****
  • Poruke: 6219
  • Karma: 35
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #9 poslato: 12.02.2014, 20:16:25 »
Gore je prevedena u googlu,evo vam orginal englesko     Dear predrag,
In the coming weeks we will be rolling out the MetaTrader 4 Build 600 upgrade.
As a consequence of this update you may be required to take some action to ensure that your Expert Advisor (EA) and Indicator software functions correctly.
Please check the version of your MT4 terminal and if your terminal build is above 509 please follow the below instructions.
Step 1:
Clients using the MT4 terminal are requested to save Expert Advisors and Indicators in the new directory location:
MT4 > MQL4 > Experts and MT4 > MQL4 > Indicators
Step 2:
If you use a third party EA, speak to your EA provider to request updated source code.
If you use custom EAs, you will need to update them within the MT4 software as follows:
Open the MetaQuotes Language Editor. It can be found under the Tools menu.
Open the Navigator box and double-click on the EA you wish to update.
Click on Compile in the toolbar at the top of the main window.
If the EA/Indicator software has updated successfully you will see a dialogue box indicating ‘0 Errors’. If this is not the case, you will need to modify your EA/Indicator software to ensure compatibility with the upgraded MT4 software.
Once the process is completed you will need to restart MT4 in order to use your updated EA

Van mreže zivdus

  • Newbie+
  • *
  • Poruke: 47
  • Karma: 3
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #10 poslato: 13.02.2014, 13:08:00 »
Evo objasnjenje od jedne brokerske kuce , ja mislim da ovde svi po malo kapiraju engleski  :)
.
.
There have been some recent changes made to MetaTrader 4 (build 600+) which you should be aware of.

Expert Advisors, Indicators, Scripts and Libraries
After build 600, the above files are now saved in a different location, called the Data Folder.
To access the Data Folder go to:

1. File -> Open Data Folder
2. Open the MQL4 Folder.
3. Your Experts, Indicators, Scripts and Libraries should now be organised in the relevant folder with the same name.
4. If you can't find them there after the automatic upgrade, you can move them manually to the correct folder on your PC.

Please note that this is only relevant to build 600 and above. If you upgrade to the new build from an old one, all your EAs, Indicators, Scripts and Libraries should transfer automatically to the Data Folder. Make sure after an upgrade that all your data has actually been moved and that they are working properly. You can check your build number by going to Help -> About.

Modification of the MQL4 Language
After the modification done to the MQL4 language, you may experience some issues running your Expert Advisors. There are two things to do:

1. If you have purchased your Expert Advisor, contact the developer directly and ask them to re-compile it for you.
2. If you have developed it yourself, open it up in the MetaEditor Tools -> MetaQuotes Language Editor and compile it again. If you don't get any errors, you should be fine. If you do get errors, look through the code and see where you may have to change it. The MQL4 Forum is always a good place to look for answers.

We recommend you run your Expert Advisor in a demo environment for some time and test it to ensure it works as you intend it to in the new MT4 build.
.

pozdrav

Van mreže bboro696

  • Newbie+
  • *
  • Poruke: 48
  • Karma: 5
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #11 poslato: 28.03.2014, 23:18:04 »
Kada sam instalira novu verizju Bulid 625 MetaTradera neki indikatori mi ne rade.
Kada otvorim platformu u Navigatoru-Custom Indicator ti indikatori koji ne rade su sive boje i ne mogu se prevuci na graf, a oni koji rade su Zute boje.
Kako da otklonim ovaj problem ?

Van mreže PerPips

  • Newbie+
  • *
  • Poruke: 3
  • Karma: 0
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #12 poslato: 06.06.2014, 20:13:10 »
...ja od srijede (05.06.2014.) ne mogu da instališem MT4 na Windows XP SP3 operativni sistem...na početku instalacije javlja mi grešku sa tipičnom perporukom da o problemu obavjestim Microsoft...ima li još neko ovakvihproblema?

Van mreže Panzer

  • Sr. Member
  • ****
  • Poruke: 411
  • Karma: 48
    • Pogledaj profil
Odg: VEOMA VAŽNO!!! Nova MT4 platforma verzija 600+
« Odgovor #13 poslato: 08.06.2014, 10:34:17 »
Najverovatnije je da novi build MT4 nece podrzavati xp. Probaj da je pokrenes kao administrator, ako to ne upali, instaliraj windows 7.